Nederlandse geschiedenis

Open UvA-College

03sep2018 15okt2018

Voor cursisten die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse Geschiedenis na 1500.

In dit Open UvA-College komen de belangrijkste perioden, evenementen en ontwikkelingen in de Nederlandse geschiedenis van de late Middeleeuwen tot heden aan de orde. Elk college behandelt tevens ‘Nederland buiten de grenzen’, de geschiedenis van kolonisatie, dekolonisatie en migratie. In de colleges is aandacht voor natievorming, nationale zelfbeelden en de rol van geschiedschrijving daarin.

Data, tijd(en), locatie en prijs

• Data: 3 september - 15 oktober 2018
  • Tijd: maandagen 15.00 - 18.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort D0.09
  • Cursusprijs: 150 / 135 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 1, blok 1
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal
  • James C. Kennedy, Nederland. Een beknopte geschiedenis (Amsterdam 2017).
  • Aanvullende literatuur en bronmateriaal wordt via Canvas beschikbaar gesteld.
Overige informatie

U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.

Uiterste aanmelddatum 23 augustus 2018 (op basis van beschikbaarheid)

CANVAS

Canvas is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link hieronder.

Gepubliceerd door  Illustere School